Hal-hal Anu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Serat Optik Media Parabot Parobah

Hal-hal Anu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Serat Optik Media Parabot Parobah

Kalayan pertumbuhan komunikasi anu diarepkeun ayeuna, para operator jaringan kedah nyumponan paningkatan lalu lintas data sareng paningkatan permintaan band lebar bari ngagunakeun pinuh investasi dina infrastruktur jaringan anu aya. Daripada ningkatkeun sareng ngarobih serat anu mahal, konverter média serat optik nyayogikeun solusi anu épéktip kalayan manjangkeun umur tina kabentuk terstruktur anu aya. Kumaha serat optik média konvérter tiasa ngahontal ieu? Sareng sabaraha anjeun terang ngeunaan éta? Kiwari, tulisan ieu bakal nyaritakeun hal ngeunaan konverter média serat optik.

Naon ari Serat Optic Parabot Parobah?

Konverter média serat optik mangrupikeun alat jaringan anu saderhana anu tiasa nyambungkeun dua jinis média anu béda sapertos pasangan pulas sareng kabel serat optik. Fungsina pikeun ngarobih sinyal listrik anu dianggo dina jaringan sambungan kabel twisted pair (UTP) tambaga janten gelombang cahaya anu dianggo dina serat serat optik. Sareng konverter média serat optik tiasa manjangan jarak transmisi langkung serat dugi ka 160 km.

Nalika komunikasi serat optik mekar gancang, serat optik média konvérter nawiskeun hijrah anu saderhana, fleksibel, sareng ékonomis kana jaringan serat optik anu kabukti pikahareupeun. Ayeuna éta parantos seueur dianggo di daérah bumi, panganteur lokasi sareng aplikasi industri.

Jinis Serat Umumptic Parabot Parobah

Parobih dinten ayeuna ngadukung seueur protokol komunikasi data anu béda kalebet Ethernet, PDH E1, RS232 / RS422 / RS485 ogé sababaraha jinis kabel sapertos pasangan twisted, multimode sareng serat single-mode sareng serat optik tunggal-strand. Sareng aranjeunna sayogi kalayan desain anu béda-béda di pasar gumantung kana protokolna. Konverter média tambaga-ka-serat, konvérter serat-ka-serat média sareng konvérter média séri-serat-ngan ukur bagéan diantarana. Ieu mangrupikeun perkenalan singget kana jinis umum konverter média serat optik ieu.

Nalika jarak antara dua alat jaringan ngaleungitkeun jarak transmisi tina kabel tambaga, konéktipitas serat optik ngajantenkeun bédana ageung. Dina hal ieu, konvérsi tambaga-ka-serat nganggo konverter média ngamungkinkeun dua alat jaringan sareng palabuhan tambaga disambungkeun jarakna ngalangkungan serat kabel optik.

Serat-to-Serat média converter tiasa nyayogikeun sambungan antara mode single sareng serat multimode, sareng antara serat dual sareng serat mode-tunggal. Di sagigireun éta, aranjeunna ngadukung konvérsi tina hiji panjang gelombang kana gelombang anu sanés. Konverter média ieu ngamungkinkeun sambungan jarak jauh antara jaringan serat anu béda.

Konverter média sérial-serat-serat ngamungkinkeun sinyal RS232, RS422 atanapi RS485 pikeun dikirimkeun kana tautan serat optik. Aranjeunna nyayogikeun serat pikeun sambungan tambaga protokol sérial. Salaku tambahan, konverter média séri-serat tiasa ngadeteksi tingkat sinyal baud tina alat serial full-duplex anu nyambung sacara otomatis. Konverter serat RS-485, konverter serat RS-232 sareng konverter serat RS-422 mangrupikeun jinis konverter média serial-to-fiber anu biasa.

Tips kanggo Milih Serat Parabot Parobah Optik

Kami parantos kenal sareng jinis konvérter média serat optik anu umum, tapi kumaha milih anu cocog masih sanés pagawéan anu gampang. Ieu sababaraha tips saderhana pikeun milih konverter média serat optik anu nyugemakeun.

1.Pastikeun naha chip konverter média serat optik ngadukung sistem satengah-dupleks sareng sistem full-duplex. Kusabab upami chip konverter média ngan ukur ngadukung sistem satengah-dupleks, éta tiasa nyababkeun leungitna data anu serius nalika dipasang kana sistem anu sanés.

2.Pastikeun tingkat data mana anu anjeun peryogikeun. Nalika anjeun milih konvérter média serat optik, anjeun kedah cocog sareng konvérterna dina dua tungtung. Upami anjeun peryogi duanana kagancangan, anjeun tiasa nyandak dua konvérter média tingkat janten tinimbangan.

3.Pastikeun naha konverter média saluyu sareng standar IEEE802.3. Upami éta henteu cocog sareng standar, bakal aya masalah kasaluyuan anu leres-leres, anu tiasa nyababkeun masalah anu teu perlu pikeun padamelan anjeun.


Pos waktos: Aug-14-2020